top of page

We stellen ons graag even aan je voor.

Wie zijn wij: Tekst
castingfoto_edited.jpg
Wie zijn wij: Over ons

AILEEN PFAUTH

Aileen Pfauth (1986) is een jonge maker die voorstellingen maakt rondom maatschappelijke taboes vanuit een persoonlijke drijfveer. Ze speelde in 2016 op het Amsterdam Fringe Festival de voorstelling To bi or not to bi in LHBTQ-uitgaansplekken De Trut en Saarein en Exit, over het ongemak om als biseksueel uit de kast te komen. Zo maakte ze vooroordelen rond biseksualiteit in de queerscene bespreekbaar. In 2018 speelde ze, ook op het AFF, een ode aan haar dementerende grootvader dichter/kunstenaar Frits Ekkel in de solo Bloei. In deze dubbelrol, waarin ze zichzelf speelt in gesprek met haar grootvader, wordt het publiek langzaam in zijn poëtische waanwereld getrokken waar enorme eksters kleine kinderen koesteren en reuzen als trapezeartiesten in de bomen slingeren.

image00001.jpeg

BIANCA SCHRIJVER

Journalist, radiomaker en columnist Bianca Schrijver (1993) zoekt in haar werk naar verhalen die schuren en ongemakkelijk zijn. Doordrongen van het belang van representatie wil Bianca verhalen vertellen van mensen die we niet veel zien in het reguliere medialandschap. Als redacteur en sidekick van het NPO Radio2-programma SHAY! maakte ze lichamelijke taboes bespreekbaar. Onderwerpen als catcalling, slutshaming, de loons- en orgasmekloof werden schaamteloos behandeld met feministen, activisten en BN’ers. Bianca speelde tien jaar bij Jeugd Theaterschool Zuidoost in Amsterdam en was in 2012 te zien in 'RAVEN', een voorstelling van theatermaker Alexandra Broeder en kunstenaarsduo L.A. Raeven. Haar liefde voor theater en poëtische kijk op de wereld komen samen in deze podcast-performance.

PUCK CÉZANNE

Onder artiestennaam Cézanne schrijft en produceert Puck van Biemen (1995) muziek die een combinatie is van neo-soul, jazz en indie-folk. Met haar muziek schildert ze dromerige taferelen waarin ze reflecteert op zichzelf en existentiële vragen. Dit zet ze op transformerende wijze om in Nederlandse- en Engelse teksten. Cézanne speelt via een looper met haar vocale harmonieën, die over en door elkaar heen stromen, en laat de melodie uitbeelden wat ze bezingt. Puck vormt samen met Simone Tijdink, Irwan van Wingerden, Ruben van Zaanen en Doris van Regteren Altena de band Moon.Collective: een groep multi-instrumentalisten en songwriters die samen op ontdekkingstocht zijn door het muzikale landschap.

PuckCezanne.jpeg
Wie zijn wij: Over ons
SophieWartenbergh.jpeg

SOPHIE WARTENBERGH

Sophie Wartenbergh is ruimtelijk vormgever. Ze werkt voor Marcel van Doorn aan decors voor Cartier en Swarovski en ontwerpt de modeshows van Scotch en Soda. Daarnaast werkt ze als autonoom kunstenaar en houdt atelier in vrijplaats het Vrij Paleis in Amsterdam. Als fervent danser gebruikt ze de relatie tussen lichaamsbeleving en omgeving in haar werk. De ruimte krijgt een performatief karakter en fungeert als een extra speler op het podium.

Wie zijn wij: Over ons
Wie zijn wij: Over ons
bottom of page