top of page

EEN THEATRALE AUDIOTOUR DOOR DE CYCLUS

 

Theatermaker Aileen Pfauth, journalist Bianca Schrijver en muzikant Puck Cézanne nodigen je uit om op reis te gaan door de baarmoeder.

Dit is een muzikale theaterperformance van collectief De Wijven ETC waarin je een intieme, theatrale audiotour door de menstruatiecyclus beleeft, terwijl je je met een koptelefoon door een labyrint van theaterinstallaties beweegt.

 

In Menstruatie: de Musical daal je af naar de donkere baarmoeder, waar hallucinerende soundscapes de pijnen en processen voelbaar maken die ze veroorzaakt. De Wijven nemen je mee in een caleidoscopische baarmoederdroomvlucht vol met emoties, onthullingen en vertwijfelingen. Overvoerde personages doen ontboezemingen over zelfhaat en zelfliefde.

 

Menstruatie: de Musical is een ode aan menstruatie en mens-zijn en laat jou kennis maken met de vele gezichten van de cyclus. 

Home: Kop
Kopie%20van%20eerste%2520promo%2520MDM%2
Home: Over

DE TRAILER

BREKEN MET HET TABOE

 

Menstruatie: de Musical wil breken met de maatschappelijke schaamtecultuur rond menstruatie en menstruatiebloed in het openbare leven, onbegrip over menstruatiepijn en afkeer van ‘labiele vrouwen’ en het koppelen van menstruatie aan gender, om meer ruimte te creëren voor menstruerende mensen.

 

Menstruatiebloed wordt nog steeds omgeven door een wolk van schaamte en walging, waardoor het gesprek over menstruatie in het algemeen moeilijk is. Daarnaast bestaat er de ‘het-hoort-er-bij’-mentaliteit die zowel vrouwen als mannen inzetten om het gesprek te verstommen over de ongemakken waar menstruerende mensen maandelijks mee dealen en de problemen die voortkomen uit de zwijgcultuur rondom menstruatie.

 

Sommige mensen kunnen door hun cyclus niet gelijkmatig functioneren, maar zeg nou zelf: wie kan dat eigenlijk wel? Ruimte voor menstruatie en leven met een cyclus biedt ruimte voor alle mensen.

bottom of page